Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vanaf 3 november zone 30 in stadscentrum Herentals, maar nog géén fietszones...

Markt

'Een stadscentrum zou een veilige en aangename plek moeten zijn voor alle weggebruikers. Voetgangers, steppers, fietsers, bromfietsers en automobilisten vormen samen het verkeer, en samen maken ze het zo veilig mogelijk.

Op vrijdag 3 november breidt het stadsbestuur daarom de zone 30 gevoelig uit. Hiermee neemt het stadsbestuur een stap in een 'veilig Herentals' en nodigt alle weggebruikers uit hier samen voor te zorgen.

De zone 30 is van kracht in heel het stadscentrum binnen de Ringlaan, met uitzondering van de Olympiadelaan, Belgiëlaan, Augustijnenlaan en het eerste deel van de Stadspoortstraat en de Lierseweg. De bestaande zone 30 binnen de verschillende woonwijken in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven blijft van kracht.

Het stadsbestuur ondertekende onlangs ook het charter van de coalitie van 30. Het doel van de coalitie van 30 is om samen te werken aan een verkeersveilige stad en een groeiend bewustzijn van het belang van zone 30 daarin.'

Opinie : wanneer doet de stad eindelijk iets aan de zéér slechte staat van de kasseien in het centrum? Fietsers moeten op de voetpaden rijden om rugklachten en spierpijnen te vermijden.   (pp)

Grote Markt, Herentals, België

Markt

Deel dit artikel